Spel recensie: Cooking Academy

Het spel 'Cooking Academy' van Big Fish Games is een erg leuk spel voor kookliefhebbers. Het lijkt niet echt op het echte kookwerk, maar amuserend is het zeker wel. Voldoe aan de eisen van je leraren en leraressen en word een topkok. Grafisch ziet het spel er heel goed uit. Ook qua functies is Cooking Academy een leuk spel. Op bigfishgames.com kunt u een gratis proefversie installeren.

Sinaasappel-weetjes

Wist u dat sinaasappels oranje zijn vanwege koele nachten? En dat daarom sinaasappels uit de tropen niet oranje zijn? Wist u ook dat sinaasappelschillen worden gebruikt in marmelade? En dat de schil ook word gebruikt voor de smaakmaker in witbier? Wist u dat een sinaasappel zowel zoet als zuur kan zijn? En dat sinaasappelsap ook wel 'appelsiensap' word genoemd in Belgie? En dat dat waarschijnlijk de reden is dat een sinaasappelsapmerk voor de naam 'Appelsientje' heeft gekozen?

Appel-weetjes

Onderzoek heeft aangetoond dat we per persoon bijna 20 kilo per jaar aan appels eten. Niet voor niks is de appel dus de meest gegeten vrucht in Nederland en wordt er jaarlijks, over de hele wereld, maar liefst 32 miljoen kilo geoogst, waarvan meer dan de helft in de Verenigde Staten. En dan heb je ze ook nog in allerlei soorten, maten, kleuren en smaken. Zoet of zuur, groen, geel of rood. Heerlijk op brood, in de sla, taart of ijs. Wist je trouwens dat een appel voor 25% uit lucht bestaat? Als je ze in het water gooit, zul je zien dat ze blijven drijven!

De Filippijnse keuken

Rijst is van groot belang op het Filippijnse aanrecht. Vaak wordt rijst gecombineerd met groenten en vis, maar ook met kip en varkensvlees. Net als het land zelf is de Filipijnse keuken door de eeuwen heen onder invloed van zowel de Chinese, Maleisische, de Spaanse en ook de Amerikaanse en Indiase cultuur komen te staan. Zodoende bestaat er nu een unieke combinatie van gerechten, zoals schotels die varieren van een eenvoudige maaltijd van vis en rijst tot gevulde paella's en cocido's.

De Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is over de hele wereld bekend. Wie heeft er immers nog geen pizza, macaroni, lasagne of spaghetti gegeten? Ondanks de soms moeilijke namen is de Italiaanse keuken best eenvoudig, want er wordt altijd maar van een klein aantal ingredienten gebruik gemaakt. Ook het bereiden van de gerechten is niet ingewikkeld. Hoewel er veel gebruik wordt gemaakt van pasta, is de Italiaanse keuken zeer gevarieerd en zijn de meeste gerechten seizoensgebonden. Tevens hechten de Italianen veel waarde aan verse ingredienten.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Geen recepten

Advertentie
>