Barbecue
Naam: Gemarineerde Speklapjes met Pesto
Geplaatst op: 25 juli 2008
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
Ingredienten:

1 speklapje

1 el ketjap

1 el azijn

1 el olijfolie

0,5 potje rucola

0,5 bosuitje

0,25 teentje knoflook

Paprikapoeder

Kerriepoeder

Zout

Peper

Bereidingswijze:

01. Doe eerst de ketjap, knoflook, paprikapoeder en kerriepoeder in een kom.

02. Roer dit mengsel goed door zodat het goed gemengt word.

03. Doop daarna het speklapje in de kom en zorg dat er veel van het kruidenmengsel op komt te zitten.

04. Zet het speklapje daarna minimaal 1 uur op het aanrecht zonder er iets mee te doen.

05. Begin dan met het maken van de pesto.

06. Pureer de bosuitjes, rocola en azijn.

07. Doe het geheel dan in een kommetje en voeg de olijfolie toe.

08. Roer het geheel tot een 'smurrie' en voeg daarna zout en peper toe.

09. Leg daarna de speklapjes op de barbecue.

10. Zodra ze gaar zijn eraf halen.

11. Garneer het speklapje met een bolletje zelfgemaakt pesto.


Heeft u nog barbecue artikelen nodig? Kijk eens op deze site: Barbequeshop.nl

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>