Bijgerechten
Naam: Aardappelpuree
Geplaatst op: 7 augustus 2008
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingredienten:

1 kilo aardappelen

2 el bieslook

20 gram boter

1 scheutje melk

Water

Zout

Peper

Bereidingswijze:

01. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 3x3x3 cm.

02. Vul een ruime pan met genoeg water.

03. Breng het water aan de kook op hoog vuur.

04. Voeg de aardappelen toe.

05. Tip: Als de aardappelen net onder het wateroppervlak liggen heb je genoeg water.

06. Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken.

07. Tip: Het is niet erg als de aardappelen uit elkaar vallen.

08. Giet de aardappelen af en laat de aardappelen drogen in een vergiet.

09. Gebruik een vork of stamper om alles fijn te stampen.

10. Breng de puree op smaak met bieslook, melk, boter, water en zout.

11. Ook erg lekker: aardappelsalade.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>