Budget Tips van Receptenkookboek.nl

We naderen nu weer de tijd van het jaar waarin veel wordt uitgegeven (kerst, sinterklaas, winter etc.). Vandaar dat Receptenkookboek.nl een aantal budget tips heeft geschreven voor de kook-liefhebbers. Heeft u nog goede budget tips die u met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op!

De tips

Als u boodschappen gaat doen, kijk dan in de onderste schappen. Over het algemeen leggen de supermarkten hun duurdere producten bovenaan en op ooghoogte.

Als u erg krap bij kas zit kunt u Franse Uiensoep maken. Uiensoep heeft weinig ingredienten, en vooral de uien zelf zijn erg goedkoop. Soep kunt u ook in grote aantallen maken, en is tevens ook feestelijk. Zo bespaard u een hoop geld.

Neem niet uw kinderen of partner mee tijdens het winkelen. Zo heeft u volledige controle over de uitgaven en is er niemand die zeurt om bepaalde producten.Eet eerst uw voorraden op voordat u nieuwe boodschappen gaat doen. Zo voorkomt u dat er voedsel over datum raakt en zo niet word gebruikt.

Zo nu dan een tosti als avondeten is niet erg. Brood is vrij goedkoop en sommige kaas/ham ook. Uw kinderen zullen er vast ook niet erg vinden! U kunt ook eventueel dit recept gebruiken voor een pantosti.

Ga 's middags pas naar de markt in plaats van 's ochtends. Later in de middag gaan de prijzen vaak omlaag omdat de marktkoopmannen hun producten graag kwijt willen voordat ze naar huis gaan. Houd er wel rekening mee dat de lekkerste fruit en groente dan wel al weg is!

Bezoek ook eens buitenlandse winkeltjes (Turks, Chinees etc). Hier verkoopt men vaak lekker eten voor lagere prijzen. Erg feestelijk en speciaal voor lage prijzen!

Neem lunchpakketjes mee als je op stap/reis gaat. Dit is goedkoper (en vaak ook gezonder) dan het voedsel dat word verkocht bij benzinepompen en treinstations.

Laat u niet beetnemen door speciale "3 halen 2 betalen"-acties. Voorbeeld: Jantje wil 1 kilo snoepgoed kopen van 2,00 euro. Op de schappen staat het bordje "3 kilo halen, 2 kilo betalen". Jantje denkt, dan kan ik beter 3 kilo meenemen. Dit lijkt goedkoper, maar Jantje heeft nu 4,00 euro uitgegeven terwijl hij maar 1 kilo nodig heeft. Dan heeft hij alsnog 2,00 meer betaald dan dat er nodig is. Als Jantje wel 2 kilo of 3 kilo nodig zou hebben, dan is het natuurlijk een leuke aanbieding! Laat u niet foppen door die voedselketens.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Geen recepten

Advertentie
>