Decoratietips van Receptenkookboek.nl

Niet alleen de kwaliteit van het eten is belangrijk bij een leuk avondje dineren; ook de sfeer is belangrijk. De grootste sfeerbrenger bij een diner is de decoratie. Gebruikt u servetten of stukken keukenrol? Serveert u drinken in glazen of in plastic bekertjes? Hieronder vind u een groot aantal tips om uw avondje leuk aan te kleden.

Decoratietips

De absolute sfeerbrengers bij een diner zijn servetten. Vooral rode servetten met een warme gloed doen het altijd goed bij diner partys en feestdagen. Rood geeft altijd een ontspannen en gezellige sfeer. Neem nooit servetten met drukke prints, die hebben een chaotische en gespannen effect.

Strooi wat peterselie blaadjes of stukjes verse bieslook over uw gerecht zodra u klaar bent met koken. Dit ziet er lux uit en zorgt ervoor dat het bord er niet leeg uit ziet. U kunt het eventueel ook met muntblaadjes doen, dit smaakt echter niet lekker bij gerechten.

Als u een vrij klein gerecht heeft kunt u het beste de borden opvullen met een bolletje salade of een bultje sla. Hieronder lijkt uw gerecht minder klein.

Serveer zo veel mogelijk van uw gerechten op borden. Extra kommetjes en schaaltjes geeft een chaotische indruk.Naast servetten zijn kaarsen absolute sfeerbrengers. Iedereen word kalm en ontspannen bij kaarslicht. Erg gezellig dus.

Geef uw gasten zo min mogelijk verschillende messen, vorken en lepels. De meeste mensen raken hier van in de war. Probeer dus niet te professioneel te zijn.

Wanneer u voor gasten wilt gaan koken, denk dan aan de kleuren op het bord. Staan de kleuren u niet aan, maak er dan bijvoorbeeld een kleine salade bij en leg die op het bord. Maar blijf vooral op de smaak letten dat is immers het belanrijkste!

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Geen recepten

Advertentie
>