Desserts
Naam: Coupe Caramel
Geplaatst op: 30 september 2008
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredienten:

1 bolletje chocolade ijs

1 bolletje caramel ijs

1 bolletje hazelnoot ijs

50 gram suiker

1 glas water

15 gram roomboter

100 gram slagroom (voor in de saus)

Slagroom (ter garnering)

Bereidingswijze:

01. Doe de suiker in een pan met een dikke bodem.

02. Laat de suiker smelten totdat het caramel-kleurig is.

03. Haal de pan van het vuur.

04. Voeg het (kokende!) water toe.

05. Zet daarna de pan weer terug op het vuur.

06. Roer met een garde in de pan zodat de caramel oplost.

07. Voeg daarna boter en slagroom toe.

08. Blijf het geheel goed doorroeren todat het gaat koken.

09. Pan van het vuur halen zodra het een dikke saus is.

10. Doe de bolletjes ijs in een coupe.

11. Spuit er een beetje slagroom op.

12. Giet er daarna de caramelsaus op.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>