Desserts
Naam: Zoethout Roomijs
Geplaatst op: 8 december 2008
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
Ingredienten:

700 gr melk

800 gr room

300 gr eidooier

400 gr suiker

50 gr glucose

100 gr gespleten zoethoutstokjes

Bereidingswijze:

01. Laat de gespleten stokjes zoethout een half uurtje in de melk trekken

02. Pak dan een grote pan en doe dan de room, eidooier, melk, suiker en glucose bij.

03. Tip: Handig voor bij de glucose is dat je even je handen wat nat maakt, anders komt het niet los van je handen.

04. Breng dan alles tot ongeveer 90 graden, Laat het echt niet koken want dan krijg je zo'n kooksmaak.

05. Vis dan de gespleten zoethoustokjes uit het mengsel en giet deze voorzichtig en langzaam op de eidooiers.

06. En roer tegelijkertijd met de garde zodat het een geheel word.

07. Doe het mengsel in de ijsmachine, 15 minuutjes laten draaien, en klaar.



Dit recept is ingezonden door A. de Leeuw, een deelnemer van de "Het gouden recept-wedstrijd".

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>