Dressing & Saus
Naam: Baba Ghannouj (Turkse dipsaus)
Geplaatst op: 17 september 2008
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 2 uur
Ingredienten:

150 ml citroensap

5 versgeperste knoflookteentjes

5 el sesampasta

4 aubergines

3 el olijfolie

2 el fijngehakte peterselie

1 tl komijn (gemalen)

1 mespunt cayennepeper

Bereidingswijze:

01. Prik met een vorm enkele gaatjes in de aubergines.

02. Doe de aubergines in de oven op 200 graden (open vlam).

03. Haal ze er weer uit zodra de aubergines een zwart velletje hebben.

04. Leg ze dan op een rooster en bak ze drie kwartier (niet-open vlam).

05. Doe ze daarna in een vergiet en laat alle bittere sappen eruit lopen.

06. Haal ze na een half uur weer uit de vergiet.

07. Verwijder de velletjes van de aubergines.

08. Haal het vruchtvlees eruit en snijd dit in kleine stukjes.

09. Doe het vruchtvlees in een keukemachine (pureren) samen met de rest van de ingredienten.

10. Voeg eventueel nog zout toe indien dat nodig is.

11. Tip: Serveer de baba ghannouj met brood.

 

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>