Feestdagen
Naam: Paasstol
Geplaatst op: 1 oktober 2008
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Ingredienten:

200 gram krenten/rozijnen

200 gram witbroodmix

125 gram amandelspijs

20 gram geschaafde amandelen

10 gram boter

1 tl citroensap

1 dl water

Poedersuiker

Bereidingswijze:

01. Doe het (warme) water in een kom.

02. Voeg de boter en broodmix toe.

03. Kneed het met de hand tot en goed deegje.

04. Dek de kom af met folie.

05. Zet de kom 10 minuten weg.

06. Doe de amandelspijs in een bak/kom.

07. Meng het citroensap erdoor.

08. Doe krenten/rozijnen/allebei door het deeg.

09. Verkruimel de amandelen en voeg dit toe.

10. Rol het deeg uit op het aanrecht.

11. Wikkel het deeg om de amandelspijs.

12. Laat het geheel 20 minuten staan met een theedoek erover.

13. Bak daarna de paasstol in de oven op 200 graden.

14. Haal de paasstol er na 20 minuten uit.

15. Kijk ook eens bij: gevulde eieren.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>