Hoofdgerechten
Naam: Aardappelpuree met schnitzel en kruidenboter
Geplaatst op: 11 november 2008
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Ingredienten:

1 kilo aardappelen

4 schnitzels

70 gr roomboter

4 teentjes knoflook

2 el bieslook

1 scheutje melk

Water

Basilicum

Peper

Zout
Bereidingswijze:

01. Schil en was de aardappelen.

02. Schil de aardappelen niet te dik. De gezonde voedingsstoffen zitten net onder schil van een aardappelen.

03. Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3x3x3 cm.

04. Pak een ruime pan en vul deze gedeeltelijk met water.

05. Tip: Er moet genoeg water in om de aardappelen onder water te zetten.

06. Breng het water aan de kook op een hoog vuurtje.

07. Doe de aardappelen in de pan zodra het water kookt.

08. Laat de aardappelen ongeveer 20 min koken.

09. De aardappelen kunnen uit elkaar vallen, maar dat is niet erg.

10. Bereid ondertussen de  kruidenboter.

11. Bereid de kruidenboter volgens het recept.

12. Giet de aardappelen af.

13. Laat de aardappelen drogen in een vergiet.

14. Stamp de aardappelen fijn met een vork of een stamper.

15. Voeg boter, melk, bieslook, peper en zout toe voor de smaak.

16. Bak daarna de schnitzels in een pan met een klein beetje boter.

17. Smeer kruidenboter op de schnitzels zodra ze warm worden.

18. Laat de kruidenboter een beetje smelten.

19. Decoreer het geheel.

 

 

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>