Hoofdgerechten
Naam: Chocoladestroofpot met Postel Dobbel
Geplaatst op: 12 december 2008
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 2 uur
Ingredienten:

Voor stoofpot

Boter

1 grote ui

1 teen look

1 eetlepel bloem

200 g varkensstoofvlees + 200 g rundstoofvlees, in stukken

Peper en zout

Verse rozemarijn

2 flesjes Postel Abdijbier Dobbel

1 grote boterham grof

2 eetlepels dijon mosterd

50 g pure chocolade

Voor puree

Ongeveer 6 grote aardappelen

1 kleine tas melk

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie

1 eierdooier

Nootmuskaat, peper en zout

Voor presentatie

Waterkers of cresson

Bereidingswijze:

01. Laat een klontje boter bruin worden in een stoofpot.

02. Ui en look versnipperen en aanstoven.

03. Het vlees bebloemen en aanbraden.

04. Het bier erbij schenken.

05. Op smaak brengen met peper, zout en enkele takjes verse rozemarijn.

06. De boterham en 2 eetlepels mosterd toevoegen.

07. Laat dit alles gedurende 2 uur sudderen.

08. Laat even rusten.

09. Voor het opdienen de chocolade erdoor mengen.

10. Voor de puree, gaar de aardappelen in kokend water.

11. Voeg na het afgieten de melk, de olijfolie, de eierdooier en het citroensap toe.

12. Pureer dit alles.

13. Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.

14. Je kan het stoofvlees ook serveren met huisbereide frietjes.

15. Het gerecht presenteren met verse cresson of waterkers.

 

Dit recept is ingezonden door J. Bosman, een deelnemer van de "Het gouden recept-wedstrijd".

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>