Hoofdgerechten
Naam: Kalkoen met gehakt en abrikozen
Geplaatst op: 13 november 2008
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 3 uur
Ingredienten:

1 kalkoen (klaar voor gebruik)

200 gram gedroogde abrikozen

2,5 kg gehakt

3 tl gehaktkruiden

200 gram boter

125 gram paneermeel

2 plakjes casinobrood

2 sjalotjes

1 losgeklopt ei

3 el teriyakisaus

Bereidingswijze:

01. Volgens dit recept heeft u een kalkoen nodig die al klaar is voor gebruik. Wilt u liever zelf de kalkoen uithollen? Dan moet u even op een andere website kijken.

02. Verkruimel het casinobrood.

03. Doe dit in een bak.

04. Doe ook fijngesneden stukjes gedroogde abrikoos erin.

05. Voeg ook de sjalotjes toe.

06. Kneed het gehakt met een losgeklopt ei en de gehaktkruiden.

07. Voeg dit toe aan de ingredienten in de bak.

08. Meng het geheel goed.

09. Doe deze vulling in de kalkoen.

10. Doe de boter in een bakje.

11. Roer de teriyakisaus erdoor.

12. Smeer dit op de buitenkant van de kalkoen.

13. Leg het geheel op een braadslede.

14. Tip: Dek de kalkoen af met aluminumfolie om aanbranding te voorkomen.

15. Zet de oven op 180 graden.

16. Laat de kalkoen er zo'n 2,5 uur in staan.

17. Houd de kalkoen goed in de gaten.

18. Laat de kalkoen eerst een half uur afkoelen voordat u 'm aansnijd.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>