Serveertips van Receptenkookboek.nl

Bij onder andere diner party's en verjaardagen is het belangrijk dat je goed serveert. Niemand wil immers met een vol dienblad op de grond vallen. Hieronder vind u een aantal tips die goed van pas kunnen komen bij een leuk, gezellig avondje.

Serveertips

Officieel hoort de oudste dame van de groep als eerste worden bedient. Daarna gaat u met de klok mee. Heeft u geen idee wie de oudste dame is? Begin dan met de een willekeurige dame.

Serveert u wijn? Neem dan van tevoren zelf een slokje. Sommige wijnen zijn niet goed gemaakt doordat ze bijvoorbeeld te laat zijn geoogst. Smaakt de wijn goed? Ga die dan vooral serveren. Smaakt de wijn naar karton, azijn of iets anders dat onsmakelijk is? Probeer dan een nieuwe fles. Hou dus ook extra flessen wijn achter de hand.

Wijn hoor je te laten ademen. Dat doe je op deze manier; schenk de wijn in een karaf (of iets dat daar op lijkt). Schenk dan 10 minuten voor het serveren de wijn en wijnglazen. Hierdoor kan de wijn even ademen voordat je het serveert.

Leer alles over wijn:


Serveren hoor je aan de rechterzijde van je gast te doen. Als je koffie, wijn etc. serveert zet je dat neer terwijl je langs zijn of haar rechterzijde buigt. Zelfde geldt voor gerechten en dessert. Dit geldt uiteraard niet als je niet aan zijn of haar rechterzijde kan komen.

Bestek, borden en glazen hebben een vaste opstelling. Bord met in het midden. Het randje dat richting de gast wijst hoort ongeveer 0,5 cm van de tafelrand af te staan. Glazen komen rechtsboven. De rest vindt u op het plaatje die hier nog geplaatst zal worden.

Bij het serveren kan je heel wat trucjes bedenken. Zorg dat je die trucjes wel helemaal onder de knie hebt zodra uw gasten komen.

Supertip

Bent u ook altijd aan het twijfelen waar het bestek moet liggen? Receptenkookboek.nl zet alles voor u op een rijtje! De messen liggen altijd aan de rechterkant van het bord, met de snijkant naar het bord toe. De lepels liggen ook aan de rechterkant, naast de messen. De messen en lepels liggen een cm van de rand van de tafel. Dat geld ook voor de vorken die links van het bord liggen.

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>