Taart & Gebak
Naam: Rijstevlaai
Geplaatst op: 22 juli 2008
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten
Ingredienten:

100 gr witte rijst

110 gr suiker

250 gr bloem

1 pakje vanillesuiker

175 gr boter

250 ml melk

4 eieren

100 gr amandelen

125 gr rozijnen

0,5 tl bakpoeder

4 el water

Bereidingswijze:

01. Meng eerst de bloem en bakpoeder in een grote kom.

02. Voeg één ei, de suiker en stukjes koude boter toe (ongeveer 125 gram).

03. Kneed het net zo lang totdat het een glad deegje word, en leg het daarna ongeveer 25  minuten in de koelkast.

04. Doe de melk, vanillesuiker en rijst in een pannetje en kook het totdat het gaar word.

05. Voeg de rest van de boter toe, samen met drie eierdooiers (het gele deel van een ei).

06. Roer het geheel door.

07. Voeg daarna de amandelen en de rozijnen toe.

08. Klop de drie eiwitten met één el water, en schep dit door de rijst.

09. Haal de kom uit de koelkast en pak een springvorm.

10. Haal het deeg uit de kom en bekleed hiermee de springvorm.

11. Zet het alvast (zonder verdere inhoud!) 10 minuten in de oven (200 graden, heteluchtoven 180 graden).

12. Na 10 minuten het rijstgeheel in de springvorm gieten.

13. Ongeveer een uur in de oven laten bakken, houd het wel goed in de gaten.


Of toch maar liever een taart kopen? Dan raad ik deze website aan: Taartenwinkel.nl

Advertentie
Gratis Sonja Bakker boek

ECI Boekenclub geeft Sonja Bakker boeken weg...lees verder

Valentijnsdag
Marsepeinen Roosjes

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met roosjes van marspein. Met dit va... lees verder

Valentijnsdag
Frisse salade

Bereid een heerlijke frisse salade voor uw partner op Valentijnsdag. Wan... lees verder

Valentijnsdag
Pannenkoek Hartjes

Bak heerlijke pannenkoekjes in hartvorm voor Valentijnsdag. Verras uw ge... lees verder

Advertentie
>